Марица разбира съперниците си в групите на Шампионската лига днес

Снимка: cev.eu

Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) ще разбере днес съперниците си в групите на Шампионската лига. Жребият ще е исторически, защото за първи път той ще се проведе в България. Жребият, който е част от програмата на ежегодната Европейска волейболна гала ще се проведе тази вечер от 18:00 б.в. в зала Киото в хотел Маринела в София.

България ще е петата държава, която ще бъде домакин на жребия и Европейската волейболна гала. До този момент те са се е провеждали в Австрия, Италия, Русия и Унгария.

Водещ на събитието ще бъде волейболистката и певица Нориша Кембъл, която от 2014 година неизменно е водещ на Европейската волейболна гала и жребия в Шампионската лига.

Жребият ще бъде предаван на живо по БНТ 3.

Ето цялото разпределение на 20-те участващи отбора по урни:

Първа: ВакъфБанк (Истанбул, Турция), Динамо (Москва, Русия), Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул, Турция), Игор Горгондзола (Новара, Италия), Имоко Волей (Конеляно, Италия)

Втора: Будовлани (Лодз, Полша), ЛКС Комерскон (Лодз, Полша), Локомотив (Калининград, Русия), Нант (Нант, Франция), РК Кан (Кан, Франция)

Трета: Алианц МТФ (Щутгарт, Германия), КСМ Букурещ (Букурещ, Румъния), ЛП Сало (Сало, Финландия), Марица (Пловдив, България), Нова КБМ Браник (Марибор, Словения)

Четвърта: Савино Дел Бене (Скандичи, Италия), Уралочка-НТМК (Екатеринбург, Русия), Фенербахче Опет (Истанбул, Турция) и двата отбора класирани от трети кръг.

Жребият ще бъде предаван на живо в три платформи:

Официален YouTube канал на ЦЕВ – тук

Официална Facebook страница на ЦЕВ – тук

Онлайн по БНТ З – тук