Жана Тодорова: Забавлявахме се много през сезона, съжалявам за първия мач с Безие

Снимка: Любомир Аргиров

Либерото на Марица (Пловдив) и националния отбор на България Жана Тодорова даде интервю пред един от най-авторитетните волейболни сайтове – WorldofVolley.

– Марица отново спечели титлата. Може ли да се сравни с предишния сезон – по-трудно ли беше?

– Мисля, че беше дори по-лесно, отколкото в предишни години. Най-трудно беше да балансираме между мачовете от Шампионската лига и вътрешното първенство.

– Как би оценила представянето си през сезон 2018/2019?

– Бяхме като голямо семейство и се забавлявахме наистина много през този сезон. Сезонът свърши толкова бързо, че накрая бяхме тъжни. Не загубихме мач в първенството. За мачовете от Шампионската лига съм малко разочарована, защото не успяхме да спечелим първия двубой с Безие (Безие) във Франция.

– Марица игра в груповата фаза на Шампионската лига. Какви са вашите впечатления от срещите с ВакъфБанк (Истанбул)?

– Винаги съм казвала, че мачовете от Шампионската лига са ми любими и виждам как отборът дава повече от 100% във всеки от тях. За нашия отбор е незаменим опит да участва в най-престижния европейски клубен турнир. ВакъфБанк (Истанбул) е един от най-добрите отбори в света. Те имат не само страхотен екип, но и качество на организация и професионализъм на всяко ниво.

– Сезонът с националния отбор наближава. Мислите ли, че България е в състояние да постигне целите си?

– Мечтая да влезем във финалната шестица на Лигата на нациите, но трябва да вървим по пътя си стъпка по стъпка. Отборите, с които ще се срещнем, играят на високо ниво. Ще трябва да играем без натиск, да придобием ценен опит и самочувствие и да запазим вярата си във възможностите ни. Първата цел е да останем в Лигата.

– Какви са вашите планове за сезона 2019/2020?

– Имам време да мисля за това. Първото нещо е да нямам контузии.