Шампионките ще играят за пета поредна титла в НВЛ

Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) спечели и втория полуфинален плейоф в Националната волейболна лига. Пред близо 250 зрители в зала Младост в Димиторвград, маричанки победиха Раковски (Димитровград) с 3:0 (25:19, 25:19, 25:18) след едва 66 минути игра. С този успех Жълто-сините спечелиха полуфиналната серия и се класираха на пети пореден финал в НВЛ.

Първата част започна с леко предимство за домакините, които поддържаха разлика от две точки, но след това маричанки направиха серия и след успешна атака на Виктория Григорова шампионките взеха първия гейм с 25:19. Втория гейм беше спечелен от Марица след ас на Виктория Григорова и отново с 25:19. В третия гейм момичетата на Иван Петков направиха сериозна разлика още в началото на гейма и затвориха мача след 25:18.

Алекс Холстън стана топреализатор на мача с 16 точки. Нася Димитрова добави 10, а Симона Димитрова – 9. Най-резултатна за Раковски бе Емилета Рачева с 11 точки.

В петия си пореден финал в НВЛ Марица ще очаква победителя от двойката между Берое (Стара Загора) и Левски (София), които играят в момента в зала Иван Вазов в Стара Загора реванша от полуфиналните плейофи. В първата среща в София Левски победи с 3:0.

Национална волейболна лига 2019 – програма, резултати, класиране