Победа за шампионките и във втората контрола в Турция

Женският тим на Марица (Пловдив) се поздрави с успех и във втората си приятелска среща от настоящото турне в Турция. Българските шампионки надиграха елитния турски отбор Айдън Бююкшехир Беледийеспор (Айдън) с 2:1 (17:25, 25:18, 19:14) в зала Дженгиз Гьолю в Бурса.

В първия гейм Жълто-сините се пропукаха на посрещане и с помощта на пет аса Айдън успя да го спечели с 25:17. Наставникът Иван Петков обаче не прибягна до промени в стартовата си седморка за втория гейм, а волейболистките му се възползваха от многото грешки на противника, за да го победят с 25:18. Турският тим продължи да играе без смяна и през третия гейм, докато Петков го започна с две промени в състава. Въпреки това, българките наложиха пълно надмощие на терена. Мачът трябваше да завърши в определен час и това се случи при 19:14 за Марица в последната част.

Центърът Нася Димитрова бе най-резултатна за Марица с 13 точки. Толкова отбеляза за Айдън и доскорошната състезателка на пловдивския клуб Десислава Николова.

Маричанки остават в Бурса още няколко дни, като от утре до събота ще вземат участие в традиционния международен турнир Дженгиз Гьолю. В първия си мач от 15:30 б.в. в четвъртък следобед те отново ще се изправят срещу Айдън.

Приятелски срещи и турнири 2018-2019