Никол Дулева в тандем с Ася Динова на Балканското първенство в Турция

Състезателката на Марица (Пловдив) Никол Дулева ще вземе участие в Балканското първенство по плажен волейбол, което започва днес в турския град Бурса.

Младата пловдивска надежда, настояща шампионка на България за девойки до 18 години и бронзова медалистка от Балканското първенство до 20 години, ще играе в тандем с реномираната плажна волейболистка Ася Динова, национална шампионка при жените, като двете са поставени под №3 в основната схема с 12 двойки от четири държави, които ще мерят сили на шампионата в комплекс Дженгиз Гьолю.

Дулева & Динова са вече в Бурса, но ще започнат участието си директно от втория кръг утре, като ще се изправят срещу победителките от мача между турските двойки Лал Изем Йозгюр & Джерен Йълмаз и Белинай Саръ & Джерен Евмез от първия кръг днес следобед.

В първенството участие ще вземе още една българска двойка – вицешампионките Ирена Мишонова & Светла Ангелова от София, поставени под №4 в схемата. Паралелно с женския шампионат, в Бурса ще се състои и първенството при мъжете, в което България ще бъде представена от кърджалийците Николай Колев & Тунчер Хайдаров, поставени под №13 измежду общо 15 двойки от пет страни.

Балканско първенство за жени 2018 – програма, резултати