Борис Халачев: Целта е първа победа в групите на Шампионската лига [видео]

Мениджърът на Марица (Пловдив) Борис Халачев даде интервю пред volleymaritza.bg преди първата тренировка на отбора за новия сезон.

– Господин Халачев, Марица започва подготовка за новия сезон. С какъв състав стартира отборът?

– Новият сезон започва с леко камерен състав. Голяма част от щаба и състезателките имат ангажименти с националния отбор. Има още няколко състезателки, с които финализираме договори. Те ще се присъединят към отбора на по-късен етап. Като цяло сме направили всичко възможно да имаме конкурентен отбор за групите на Шампионската лига. Тази година започваме директно в групите. Опитваме се от година на година да градим. Ще видим до каква степен сме успели.

– Марица започва с две нови лица в треньорския щаб. Да кажете няколко думи за тях?

– Новите лица са помощник-треньорът Владимир Орлов и кондиционният треньор Евгени Ранчински, който заедно с Николай Касабов ще отговарят за физическото състояние на състезателките.

– Как върви подготовката за Шампионската лига?

– Подготовката за Шампионската лига на този етап върви документално. В края на месеца ще има семинар във връзка с новото издание на Шампионска лига, на който аз лично ще присъствам. След този семинар ще имаме повече яснота дали ще има някакви промени и какви ще бъдат те.

– Какви са целите в Шампионската лига?

– Ние от миналата година гоним първа победа в групите на Шампионска лига. Продължаваме да преследваме тази наша цел.

– Какво ще си пожелаете за новия сезон?

– За новия сезон си пожелавам всички да сме живи и здрави и дай боже целта, която преследваме да се сбъдне.