Марица с ново пресаташе

Валентин Видолов е новото пресаташе на Марица (Пловдив). Известният спортен журналист от сайта SportenPlovdiv.com се присъедини към медийния отдел на клуба от 1 май и поема задачата да отразява всичко случващо се при Жълто-сините в услуга на медиите, феновете и обществеността.

Досегашното пресаташе Николай Марков остава в медийния отдел на Марица, но вече с по-скоро координационни, ръководни и консултантски функции, за да може да отделя повече време на професионалните си ангажименти към ФИВБ и ЦЕВ.

Валентин Видолов се занимава с журналистика от 2010 година, когато е част от екипа на SportaBG.com. Работил е и в TribunaPlovdiv.com и PlovdivDerby.com, преди да основе своя собствена медия през август 2015 година – сайта SportenPlovdiv.com, който бързо се превърна се в най-популярния спортен сайт в областта. През 2016 година беше медиен директор на Европейското първенство по волейбол за мъже до 20 години в Пловдив.

25-годишният журналист следва специалност История в Пловдивски университет Паисий Хилендарски, а средното си образование е завършил в пловдивското СОУ Патриарх Евтимий. Като състезател във волейболния отбор на училището стига до второ място в областното училищно първенство. Всъщност роденият в Пловдив Вальо е пряко свързан с любимия спорт още от самото си раждане, тъй като негови кръстници са волейболните легенди Каспар и Цанка Симеонови.

За връзка с Валентин Видолов по медийни въпроси за ВК Марица (Пловдив): +359-898674057, media@volleymaritza.bg